IzvēlneAizvērt

Uz sarakstu

Zentenes pagasts "Bisnieki", Dzirciems, Tukuma novads

Pašvaldības muzejs

Akreditēts

Muzeju biedrības saimē

Tēmas

  • Material-icon/24/dark Copy 6 Created with Sketch. Vēsture
  • Material-icon/24/dark Copy 6 Created with Sketch. Novadpētniecība
  • Material-icon/24/dark Copy 6 Created with Sketch. Literatūra

Forma

  • Material-icon/24/dark Copy 6 Created with Sketch. Muzejpedagoģiska nodarbība

Vecuma grupa

  • Material-icon/24/dark Copy 6 Created with Sketch. 1. – 4. klase
  • Material-icon/24/dark Copy 6 Created with Sketch. 5. – 9. klase
  • Material-icon/24/dark Copy 6 Created with Sketch. 10. – 12. klase

Valoda

  • Material-icon/24/dark Copy 6 Created with Sketch. Latviešu
  • Material-icon/24/dark Copy 6 Created with Sketch. Angļu
  • Material-icon/24/dark Copy 6 Created with Sketch. Krievu
  • Material-icon/24/dark Copy 6 Created with Sketch. Maksas
  • Material-icon/24/dark Copy 6 Created with Sketch. 11.00 EUR personai
  • Material-icon/24/dark Copy 6 Created with Sketch. Pasākums notiek: Klātienē
  • Material-icon/24/dark Copy 6 Created with Sketch. Pasākuma ilgums: 03:00h
  • Material-icon/24/dark Copy 6 Created with Sketch. Dalībnieku skaits: līdz 30

Programmas dalībniekiem ir iespēja apgūt maizes cepšanas iemaņas īstā malkas krāsnī un reālā Ziemeļkurzemes lauku sētā, latviešu Tautas rakstnieka Ernesta Birznieka-Upīša (1871-1960) dzimtajās mājās, Zentenes pagasta “Bisniekos”. Programmā  ietilpts maizes cepšana, interaktīva un atraktīva ekskursija, spēles, rotaļas un degustācija. Programmas mērķis - iepazīstināt skolēnus ar maizes tapšanas ceļu no grauda līdz klaipam.

Tā kā rakstnieka populārākais darbs ir triloģija “Pastariņa dienasgrāmata”, tad skolēniem ir iespēja pētīt arī ekspozīcijas un meklēt tajā citātus no Pastariņa piedzīvojumiem. Programmā izmantots grupu darbs, dalībniekiem veicot dažādus ar graudu gatavošanu un maizes cepšanu saistītus darbus (imitē sēšanu, pļaušanu, kulšanu). Atpazīst graudu šķirnes, maļ un sijā miltus. Pārrunā mīklas mīcīšanu, taisa kukuļus un liek tos krāsnī. Gaidot gatavo maizi, programmas dalībnieki kuļ sviestu. Norises noslēgumā skolēni diskutē par veicamajiem darbiem, lai tiktu pie maizes agrāk un tagad, ka arī dalās savā pieredzē un secinājumos.

Nodarbībā pārrunā tādas tēmas kā zemkopja darbi sendienās, maizes un sviesta tapšanas procesu.

Apskatāmas tēmas un veicamie darbi, var tikt pielāgoti grupas interesēm. Materiāli programmā tiek nodrošināti.


Papildu informācija

Pieteikšanās:

Sanita Ratniece, Pastariņa muzeja vadītāja 

E: pastarinamuzejs@tukumamuzejs.lv

T: +371 28651091

 

Programma paredzēta grupām no 10 personām.


Atsauksmes (0)



Izvēlies muzeju!

Vecuma grupa
Tēmas
Atrašanās vieta
Valoda
Izmaksas
Veids
Forma
Dalībnieku skaits
8 - 70 pers.
Ilgums
30 - 180 h

Atbalstītāji